Sterke vrouwen die hun Energie inzetten voor Resultaat. Dat zijn Libelle Sterren. Twaalf weken lang zet Libelle een STER in het zonnetje, die zich in coronatijd inzette voor anderen. Vanaf 12 november is het mogelijk om via libelle.nl/ster te stemmen op de vrouw die u ziet als dé Libelle STER van 2020. De winnares ontvangt een speciaal ontworpen wisselster.

Deze week kandidaat 6:
Elske Doets (48) begon #elskerahma: een platform waar ondernemers terechtkunnen voor advies over hun bedrijf na de coronatijd.

“Ik heb zelf een bedrijf in de reisbranche. Door corona werd er opeens niet meer gereisd en kwam mijn business volledig stil te liggen. De hele omzet was verdwenen, net als die van veel andere kleine en grote ondernemers. Zoals Rahma el Mouden, die een groot schoonmaakbedrijf heeft. Zij en ik besloten onze krachten te bundelen. In plaats van in een kramp te schieten, kwamen we in actie. We startten #elskerahma, een platform waar andere ondernemers ons om raad konden vragen over hun bedrijf na de coronatijd. Ze hingen soms huilend aan de telefoon omdat ze niet wisten wat ze moesten doen. Veel ondernemers focusten zich op zo snel mogelijk weer opengaan. Wij vertelden dat het juist belangrijk was om te accepteren hoe de situatie was en te kijken hoe ze hun bedrijf een nieuwe start konden geven. Hoe ze anders konden gaan ondernemen. Wij hielpen daarbij. Ik zag het zo: bedrijven waren in een soort moeras beland en wisten niet hoe ze eruit moesten komen. Wij probeerden ze eruit te trekken en een beetje te laten opdrogen. Soms schaamden ondernemers zich omdat het niet goed ging met hun bedrijf, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ze moesten deze kans juist pakken om iets te veranderen. We voerden online mentorgesprekken met ondernemers waarin we probeerden de angel eruit te trekken. Hoe konden ze in deze tijd toch stappen maken om hun bedrijf gezonder te krijgen? Dat kon bijvoorbeeld door hun persoonlijke verhaal te blijven vertellen op sociale media. Ook probeerden we te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Een vrouw met een touringcarbedrijf zag al haar opdrachten in het water vallen; waarom zou zij geen scholieren of zorgmedewerkers gaan vervoeren? Voor mijn eigen bedrijf ben ik een nieuw reisconcept aan het ontwikkelen, voor na de corona-tijd. Ik verdien in deze periode geen cent, maar doordat ik anderen kan helpen
voel ik me rijker dan ooit.”

 

Stemmen kan vanaf 12 november via Libelle.nl/ster