Wie zijn Elske en Rahma

Rahma El Mouden

Voor Rahma el Mouden (1959) is vechtlust en doelen halen een constante in haar leven. Met een enorme vastberadenheid groeide ze van zwangere, 16-jarige schoonmaakster uiteindelijk door naar succesvol directeur van haar eigen facilitaire bedrijf, MAS Dienstverleners, met 700 medewerkers. Ook corona gaat haar er niet onder krijgen. Integendeel. Bij tegenslag stroopt ze haar mouwen op. Haar onvermoeibare zakeninstinct en turbulente levensloop, waarover ze een boek schreef (‘Rahma, de weg naar mijn vrijheid’), maken van haar de ideale mentor.

https://rahmaelmouden.com/

Linkedin

Elske Doets

Elske Doets (1972) is directeur van Doets Reizen en oprichter van de Young Lady Business Academy. Sinds haar benoeming als Zakenvrouw van het jaar 2017 maakt ze tongen los. Ze spreekt, schrijft en strijkt zo nodig tegen de haren in omdat het poldermodel, dat zo vaak bejubeld wordt, in haar ogen traag, inflexibel en zelfgenoegzaam is geworden. Dankzij haar ‘slechtste eigenschap’, ongeduld, laat ze menigeen – in business, media, politiek – haar hielen zien. Het is bijna onmogelijk niet door haar op sleeptouw te worden genomen.

www.ylba.nl

Linkedin

Rahma en Elske hebben té vaak meegemaakt dat vrouwen elkaar, op het cruciale moment, niet steunen maar afvallen. In november 2019 hebben ze elkaar gevonden in het streven met die cultuur te breken. #elskerahma is het eerste initiatief waarin ze voluit hand in hand gaan. En vanuit hun hart, talent en ervaring getroffen ondernemers willen begeleiden naar een post-corona kickstart.